vrijdag 26 augustus 2022

Roodbaars met spek, aardappelsla met zure room.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr roodbaarsfilet, 12 dunne sneden gerookt spek, 150 gr veldsla, ½ komkommer, ½ bosje lente-ui, 4 grote of 6 kleine vastkokende aardappelen, 200 gr zure room, 1 klp mierikswortel met room, olijfolie, peper en zout.


1) De aardappelen schillen en in stukken snijden. Stomen of koken. Laten lauw worden
2) De lente-ui fijn snipperen.
3) De veldsla wassen, alle blaadjes losmaken.
4) De komkommer schillen,in de lengte in 2 snijden, zaadjes uithalen en in stukjes snijden.

5) De zure room mengen met de mierikswortel, peper en zout.
6) De roodbaarsfilet kruiden met peper en omwikkelen met 2 à 3 sneetjes spek. Bakken in de olijfolie op zacht vuur aan elke kant ongeveer 3 minuten tot het spek mooi bruin is.

7) De zure room mengen met de aardappelen. Voeg de lente-ui, de veldsla en de komkommer toe. Goed mengen.
De aardappelen mogen niet te koud zijn, lauw is ideaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.