Ingrediënten voor 2 pers. : 8 lamskoteletten, 250 gr spinazie, 500 gr aardappelen, 35 gr boter + 1 klontje, 1 dl melk, zout, peper, nootmuskaat.
Voor de marinade : 1 slp olijfolie, 1 slp worcestersaus, 1 klp honing, 1 klp gedroogde oregano, 1 slp ketjap manis, 1 slp sojasaus, 1 slp ketchup, cayennepeper.
2. De aardappelen schillen, gaar koken, afgieten en fijnstampen met de 35 gr boter en de melk. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
3. De spinazie spoelen en indien nodig de dikke nerven verwijderen. Grof versnijden. Klontje boter smelten en de spinazie laten slinken. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
5. Een anti-kleefpan inwrijven met olijfolie en opwarmen. De lamskoteletten uit de marinade nemen en in de pan bakken. Wanneer de lamskoteletten aan beide kanten aangekleurd zijn, neemt men ze uit de pan en giet men de rest van de marinade in de pan. Laten aan de kook komen en indien nodig een klein beetje water bijvoegen. Het vlees terug bij de saus doen en opwarmen.
6. Op een bord de stoemp dresseren met de lamskoteletten. Een weinig saus bij druppelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten