Ingrediënten : 2 ajuinen, 1 teentje look, 2 aardappelen, 2 wortels, 1 stengel prei, 1 klein blik rode bonen, 200 gr groene boontjes, 2 stengels witte selder, olijfolie, 2 lt groentenbouillon, ¼ stuk groene kool, 200 gr gerookte spekreepjes, 75 gr vermicelli, geraspte parmezaan, peper, zout, scheutje room(facultatief)
2. De wortelen, aardappelen schillen.
3. Het buitenste blad van de prei verwijderen en spoelen.
4. De draden van de selderstengels verwijderen en spoelen.
5. De uiteinden van de groene boontjes verwijderen en spoelen.
7. Het buitenste blad van de kool verwijderen alsook de harde nerven. De groene kool spoelen.
8. De spekreepjes aanbakken en op keukenpapier uitlekken.
9. Al de groenten in blokjes snijden.
10. Olijfolie verwarmen en al de groenten fruiten. De bouillon bijgieten en aan de kook brengen. Zachtjes 35 à 40 minuten laten sudderen. De laatste 5 minuten de spekreepjes, de vermicelli en de room bijvoegen.
11. Opdienen met de geraspte parmezaan en dikke snede brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten