Ingrediënten : 1,4 lt melk, 600 gr oud brood, 250 gr platte kaas, 6 eieren, 100 gr suiker, 40 gr bruine suiker, 40 gr vanillebloem, 4 peren, 8 gr bakpoeder, boter om de vorm in te vetten.
1 tulband cake vorm
2. Het brood in kleine stukjes verdelen en er de lauwe melk bij gieten.
3. De eieren loskloppen met de vanillebloem en het bakpoeder en onder het brood mengen. 45 à 60 minuten laten weken.
5. De vorm invetten. Bestrooien met de bruine suiker en de schijfjes peer over de suiker verdelen.
6. Oven verwarmen op 170°.
7. De platte kaas vermengen met het brood. De broodmengeling in de vorm doen boven de peertjes. Goed de bovenkant glad strijken.
8. De pudding gedurende 65 à 75 minuten in de oven bakken.
9. De pudding uit de oven nemen en eventjes laten afkoelen, dan uit de vorm storten op een schotel.
Lekker met een bolletjes ijs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten