maandag 30 december 2024

Broodpudding met verse kaas en peren.

Ingrediënten : 1,4 lt melk, 600 gr oud brood, 250 gr platte kaas, 6 eieren, 100 gr suiker, 40 gr bruine suiker, 40 gr vanillebloem, 4 peren, 8 gr bakpoeder, boter om de vorm in te vetten.
1 tulband cake vorm

1. De melk met de suiker lauw laten worden.
2. Het brood in kleine stukjes verdelen en er de lauwe melk bij gieten.
3. De eieren loskloppen met de vanillebloem en het bakpoeder en onder het brood mengen. 45 à 60 minuten laten weken.
4. De peren schillen en in dunne schijfjes snijden.
5. De vorm invetten. Bestrooien met de bruine suiker en de schijfjes peer over de suiker verdelen.
6. Oven verwarmen op 170°.
7. De platte kaas vermengen met het brood. De broodmengeling in de vorm doen boven de peertjes. Goed de bovenkant glad strijken.
8. De pudding gedurende 65 à 75 minuten in de oven bakken.
9. De pudding uit de oven nemen en eventjes laten afkoelen, dan uit de vorm storten op een schotel.
Lekker met een bolletjes ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.