zaterdag 4 januari 2025

Stoofpotje van kip met wortelen en rapen.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr kippenfilet, 4 rapen, 3 wortelen, 1 ui, 4 dl kippenbouillon, klontje boter, 1 teentje look, 300 gr vastkokende aardappelen, tijm, laurier, rozemarijn, peper, zout.

1. Pel de ui en de look. Snipper fijn.
2. Schil de wortelen, rapen en aardappelen. Snij in grote stukken.
3. Maak een kruidentuiltje met de tijm, rozemarijn en laurier.
4. Warm de boter en fruit de ui en de look. Voeg de andere groenten toe alsook het kruidentuiltje. Giet er de kippenbouillon bij, breng aan de kook en laat verder 30 minuten zachtjes sudderen.
5. Verwijder het vel van de kippenfilet en snij in stukken. Kruid met peper en zout en kleur aan alle kanten in een klontje boter.
6. Na 30 minuten stoven van de groenten de kip bijvoegen en dit nog een 10 tal minuten zachtjes verder laten stoven.
7. Dit stoofpotje opdienen met mosterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Ovenschotel met penne, bloemkool en gekookte ham.