dinsdag 7 januari 2025

Waterzooi van kabeljauw en groentjes.

Ingrediënten voor 4 personen : 750 gr kabeljauw in grove stukken gesneden, 4 wortelen, 3 preiwitten, 4 stengels witte selder, 200 gr diepvries erwtjes, 8 vastkokende aardappelen, 1 klontje boter, 1 lt visfumet, beurre manié van 25 gr bloem en 25 gr boter, 2 dl witte wijn, 4 dl room, 1 slp gehakte peterselie, peper, zout, beetje saffraan.

1) Verwijder het buitenste blad van de prei, snij in de lengte in 2 en spoel. Snij in halve ringen.
2) Schil de aardappelen en de wortelen en snij ze in partjes.
3) Spoel de witte selder stengels. Haal de dikke draden er uit en snij in reepjes.
4) De visfumet aan de kook brengen samen met de witte wijn.
5) Fruit de groenten en de aardappelen aan in wat boter. Doe ze bij de visfumet en laat ongeveer 15 à 20 minuten zachtjes koken. De laatste 5 minuten de erwtjes bijvoegen.
6) Nu de room bijvoegen en 6 à 7 minuten zachtjes laten sudderen. Binden met de beurre manié. De stukken vis bijvoegen en nog 3 minuten zachtes laten sudderen.
7) Kruiden met peper, zout en saffraan.
8) Opdienen in een diep bod en bestrooien met gehakte peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Ovenschotel met penne, bloemkool en gekookte ham.