woensdag 10 december 2025

Bladerdeegje met ananas.

Ingrediënten voor 4 : 4 bladerdeegplakken van 14cm/14cm, 4 schijven ananas, ¼ lt kokosmelk, 40 gr suiker, 20 gr maïzena, 1 ei + 1 eigeel, 4 zachte boterkaramellen, 1 slp room, 1 eigeel voor te doreren, enkele druppels rum essence.

1. Kokosmelk warmen
2. Ei, eigeel en suiker goed mengen, nu de maizena er onder roeren.
3. Kokende melk op het eigeel gieten al roerend, terug op het vuur plaatsen om de patissière te dikken. Enkele druppels rum essence bijgieten en goed mengen. De patissière laten afkoelen.
4. De karamellen smelten met de room. Goed mengen.
5. In het midden van de bladerdeegjes een toef patissière leggen. Daarop een schijf ananas en in het midden van de ananas wat karamel doen. Het bladerdeeg naar boven plooien rond de ananas.
6. De oven verwarmen op 180°.
7. Het bladerdeeg met behulp van een borsteltje inwrijven met eigeel.
8. De bladerdeegjes gedurende 30 à 35 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Bladerdeegje met ananas.