zondag 14 december 2025

Fazant met witloof en cantharellen.

Ingrediënten 2 personen : 1 fazanthen, 4 stronken witloof, 200 gr cantharellen, boter, kippenkruiden, 6 à 8 dunne sneetjes lardo, boter, 1 dl room, peper, zout.

1) Het witloof spoelen en het harde gedeelte onderaan verwijderen. Kruiden met peper en zout.
2) De fazant bestrooien met kippenkruiden.




3) Boter warmen en de fazant aan alle kanten bruin bakken. Het witloof in dezelfde pan aanbakken.
4) De fazant bedekken met de sneetjes lardo.
5) De fazant met het witloof in de oven plaatsen op 180° met lichte stoom gedurende
50 à 60 minuten.
6) De cantharellen borstelen en in een klontje boter bakken. Kruiden met peper en zout. De room bijgieten en eventjes opkoken.
7) De fazant in 2 snijden. De beenderen van de karkas verwijderen.
8) Op een bord een halve fazant schikken met witloof
en cantharellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hondshaai met kerstomaten en paprika.