Ingrediënten voor 2 personen : 6 à 8 lamskoteletten, 1 klp gehakte look, ½ komkommer, 2 tomaten, 1 romeinse sla, 1 klp citroensap, 1 slp gehakte rozemarijn, 100 gr feta, 1 ½ slp witte wijnazijn, 50 gr zwarte olijven, 1klp verse gehakte oregano, 1 klp gehakte peterselie, 100 gr boter, 1 mespunt gehakte look, olijfolie, peper en zout.
2) De tomaten pellen en in partjes snijden.
3) De buitenste groene bladeren van de sla verwijderen en bewaren voor de soep of om te stoven. De mooie zachte binnenbladeren wassen en in mooie repen versnijden.
4) De feta in blokjes scheuren.
7) De rozemarijn mengen met 2 slp olijfolie, 1 klp look,
8) De koteletten kruiden met peper en zout en inwrijven met olijfolie en kort aan beide kanten quadrilleren op de grill. Van de grill nemen en in een ovenvaste schotel doen en inwrijven met de rozemarijn olie. Zet de schaal gedurende 5 à 8 minuten in de oven volgens de gewenste gaarheid.
10) Meng de sla, komkommer, tomaat, olijven, feta met de dressing.
11) Maak de lookboter door de zachte boter te mengen met de peterselie en het mespunt look, zout en peper. Maak er een rolletje van en wikkel in plastiekfolie.
12) Serveer de lamskoteletten met een rondelle lookboter en de sla. Heel lekker met rozemarijn krieltjes.