maandag 27 februari 2023

Steak met rode wijnsaus en quenelles van spruiten.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 steaks, 100 gr gerookt spek, 300 gr spruiten, 300 gr bloemige aardappelen, 1 kleine ui, 2 dl rode wijn, 2 dl rundsbouillon, boter, bloem, 1 slp graanmosterd, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, peper en zout.

1) De ui pellen en fijn snipperen. Boter smelten en de ui en het spek bruin bakken. Blussen met de wijn en de bouillon, tijm en laurier bijdoen en 1/3 laten inkoken. Tijm en laurier verwijderen en indien nodig de saus dikken met een beetje beurre manié (dit is ½ boter en ½ bloem samen gemengd).

2)De slechte blaadjes van de spruiten verwijderen en onderaan kruisgewijs insnijden, enkele blaadjes apart houden voor de versiering van het bord. En deze blaadjes ook apart koken. De spruiten in kokend zoutwater doen en laten gaar worden. Afgieten en onder koud water laten afkoelen. Fijn stampen.
3) Oven verwarmen op180°.
4) Aardappelen schillen, koken en laten gaar worden. Fijn stampen en mengen met de spruitjes en een klontje boter. Laten lauw worden. Voorzichtig quenelles maken en lichtjes in de bloem wentelen. In een tefal pan boter smelten en de quenelles bruin bakken. Nog 5 minuten in de oven zetten om goed op te warmen.
5) De steaks mooi bruin bakken en opdienen met de saus en de quenelles van spruitjesstoemp. Garneren met blaadjes van de spruitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.