zaterdag 4 maart 2023

Lamskoteletten met Griekse salade.

Ingrediënten voor 2 personen : 6 à 8 lamskoteletten, 1 klp gehakte look, ½ komkommer, 2 tomaten, 1 romeinse sla, 1 klp citroensap, 1 slp gehakte rozemarijn, 100 gr feta, 1 ½ slp witte wijnazijn, 50 gr zwarte olijven, 1klp verse gehakte oregano, 1 klp gehakte peterselie, 100 gr boter, 1 mespunt gehakte look, olijfolie, peper en zout.

1) De komkommer schillen, in de lengte in 2 snijden, zaadjes uithalen, en in niet te kleine blokjes snijden;
2) De tomaten pellen en in partjes snijden.
3) De buitenste groene bladeren van de sla verwijderen en bewaren voor de soep of om te stoven. De mooie zachte binnenbladeren wassen en in mooie repen versnijden.
4) De feta in blokjes scheuren.
5) De oven voorverwarmen op 180°.

6) De grill goed opwarmen.
7) De rozemarijn mengen met 2 slp olijfolie, 1 klp look,
8) De koteletten kruiden met peper en zout en inwrijven met olijfolie en kort aan beide kanten quadrilleren op de grill. Van de grill nemen en in een ovenvaste schotel doen en inwrijven met de rozemarijn olie. Zet de schaal gedurende 5 à 8 minuten in de oven volgens de gewenste gaarheid.

9) Maak de dressing. Meng 1 klp look met het citroensap, de witte wijnazijn, 4 slp olijfolie, oregano, peper en zout.
10) Meng de sla, komkommer, tomaat, olijven, feta met de dressing.
11) Maak de lookboter door de zachte boter te mengen met de peterselie en het mespunt look, zout en peper. Maak er een rolletje van en wikkel in plastiekfolie.
12) Serveer de lamskoteletten met een rondelle lookboter en de sla. Heel lekker met rozemarijn krieltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.