Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
zondag 12 december 2021
Parmentier schotel met kip, ham, witloof en kaas.
Preiroomsoep met hammousse en gefrituurde preisnippers.
Ingrediënten : 4 stengels prei, 1 aardappel, 1 ui, 1 dl room, 2 lt groentenbouillon, 1 klontje boter, 4 sneetjes gekookte ham, ½ dl room, peper en zout.
Strudel met appel.
Gepaneerde schartongfilets met panko en venkelzaad.
Ingrediënten voor 2 personen : Filets van 2 schartongen, 4 slp bloem, 1 ei, 4 slp panko, 1 klp venkelzaad.
Zalm met paprika , lente-ui en roomkaas.
Ingrediënten 2 pers: 350 gr zalm, 1 groene, 1 gele en 1 rode paprika, 1 bos lente-ui, 200 gr roomkaas, 4 à 5 blaadjes salie, 1 dl witte wijn, 3 dl kookvocht, peper, zout, 180 gr spirelli, olijfolie.
Soezenaardappelen in het Frans : pommes dauphine
Ingrediënten voor 4 personen : 375 gr geschilde aardappelen, zout, peper, nootmuskaat, 60 gr boter, 60 gr bloem, 2 eieren, 125 ml water.
Bloemkoolcurry met parelcouscous.
Gevulde appels met speculaasboter.
Ingrediënten voor 4 stuks : 4 appelen, 50 gr speculaas, 35 gr rozijnen, 100 gr zachte boter, 2 takjes rozemarijn.
Varkenstong en tomatensaus met champignons en augurken.
Croque monsieur met brie en appel.
Ingrediënten voor 2 personen : 4 sneden toastbrood, 1 kleine appel, 125 gr brie, tijm, Luikse siroop, olijfolie.
Filet pur met ganzenleverpastei en beukenzwammen.
Ingrediënten voor 2 personen : 2 filet pur van 160 gr, 2 sneetjes ganzenleverpastei van 30 gr, 40 gr boter, 3 dl kalfsfond, 1dl rode wijn, 2 slp cognac, 1 sjalot, tijm, laurier, 250gr beukenzwammen, 3 stronken witloof.
vrijdag 10 december 2021
Perentaart met amandelen.
Ingrediënten : 1 kant en klaar kruimeldeeg, 80 gr room, 1 ei, 1 dooier, 3 slp suiker, 4 peren, 2 slp amandelschilfers.
Kalfstong met mosterdroomsaus.
Gegratineerde aardappelen met spruiten.
Spaghetti met paprika, ham en ricotta.
Ingrediënten voor 2 personen : 225 gr volkoren spaghetti, ½ rode, ½ groene en ½ gele paprika, 1 teentje look, 125 gr champignons, 300 gr gekookte ham, 250 gr ricotta, 1 klp citroen zeste, 1 slp citroensap, peper, zout, basilicum, olijfolie, geraspte parmezaan.
Witte pens met witloofsla en gebakken aardappelen.
Ingrediënten voor 2 personen : 300 gr witte pens, 100 gr gerookt spek, 1 kleine appel, 3 stronken witloof, 2 sneden belegen Brugge kaas, 1 slp citroensap, 2 slp mayonaise, 1 slp yoghurt, 1 slp ciderazijn, enkele blaadjes basilicum.
Kalfsschenkel in tajine.
Ingrediënten voor 2 personen : 2 kalfsschenkels, olijfolie, 2 teentjes look, ½ klp gedroogde chilipepers, 1 kleine gekonfijte citroen, 1 klp raz el hanout, 4 grote wortels, 1 ajuin, 2 sjalotten, 4 grote aardappelen, 1 pastinaak, 1 raap, 4 dl groentebouillon, 2 blaadjes laurier, pezo.
donderdag 9 december 2021
Gehaktschotel met zoete aardappel en broccoli.
Ingrediënten 3 à 4 pers. : 400 gr gehakt, 300 gr netto pompoen, 400 gr zoete aardappelen, 1 broccoli, 1 ui, 2 dl bouillon, 100 gr geraspte cheddar, ½ klp geraspte gember, komijn naar smaak, peper, zout, olijfolie, nootmuskaat.
Kalfsrolletje met pancetta en brie.
Lamszadel met raapjesstoemp en spruiten.
Ingrediënten 2 pers. : 400 gr lamszadel versneden in dubbele kotelet, 3 rapen, 1 ui, 1 teentje look, 500 gr aardappelen, 1 klp komijnzaadjes, peper, zout, boter, olijfolie, rozemarijn, 1 dl groenten bouillon, 14 spruiten.
Traditionele lasagne met ham.
woensdag 8 december 2021
Bloemkoolstoemp met salie.
Ingrediënten : 1 kleine bloemkool, 6 aardappelen, 1 dl melk, 50 gr boter, 1 ei, ½ bussel salie, peper en zout.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
-
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
-
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...