Ingrediënten voor 2 personen : 2 kalfsschenkels, olijfolie, 2 teentjes look, ½ klp gedroogde chilipepers, 1 kleine gekonfijte citroen, 1 klp raz el hanout, 4 grote wortels, 1 ajuin, 2 sjalotten, 4 grote aardappelen, 1 pastinaak, 1 raap, 4 dl groentebouillon, 2 blaadjes laurier, pezo.
1) De groenten kuisen, schillen en in stukken snijden.
2) Het vlees kruiden met peper en zout.
3) Kruiden pasta maken : knoflook, sjalot, chilipeper, gekonfijte citroen blenderen.
4) Oven voorverwarmen op 130°.
5) Olijfolie in een pan verwarmen en het vlees er goudbruin in bakken. Het vlees uit de pan nemen. In dezelfde pan de kruidenpasta gedurende 2 à 3 minuten bakken. Kruiden met raz el hanout. De groenten erbij doen en door de kruidenpasta roeren.
6) De groenten in de tajine of pot doen, het vlees er op leggen en bevochtigen met de kokende bouillon tot de groentjes onder staan. Laurier toevoegen. Deksel opdoen en in de oven plaatsen gedurende 1uur ¾ à 2 uur.
7) Ieder ½ uur nazien en indien nodig een beetje bouillon bijvoegen.
Dit recept is evengoed in een pot klaar te maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten