donderdag 9 december 2021

Gehaktschotel met zoete aardappel en broccoli.

Ingrediënten 3 à 4 pers. : 400 gr gehakt, 300 gr netto pompoen, 400 gr zoete aardappelen, 1 broccoli, 1 ui, 2 dl bouillon, 100 gr geraspte cheddar, ½ klp geraspte gember, komijn naar smaak, peper, zout, olijfolie, nootmuskaat.



1. Schil de zoete aardappel, snij in stukken. Kook gaar in zoutwater. Giet af. Pureer met bouillon en kruid met peper, zout en nootmuskaat.



2. Verdeel de broccoli en roosjes, spoel en doe ze in kokend zoutwater gedurende 5 minuten. Giet af en spoel met ijskoud water.
3. Snij de pompoen in kleine blokjes.
4. Pel de ui en snipper fijn.
5. Warm de oven op 180°.



6. Verwarm olijfolie en fruit de ui, voeg het gehakt en pompoenblokjes bij en bak rul. Kruid met komijn, peper en zout.
7. Vet een ovenschaal in en doe de zoete aardappel er in, dan het gehaktmengsel, dan de broccoli en tenslotte de cheddar.
8. Zet de schotel gedurende 20 à 25 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.