Ingrediënten 2 pers. : 275 gr kabeljauwhaasje, 6 scampi, 2 wortel, 1 preiwit, 2 stronken witloof, ½ lt visfumet, 1 dl mosselvocht, klontje boter, 1 dl room, 1 eidooier, platte peterselie, citroensap, peper, zout, venkelzaad
2. Schil de wortelen en snij in blokjes.
3. Spoel de prei en snij in have ringen.
4. Breng de visbouillon en het mosselsap aan de kook, laat 15 minuten zachtjes inkoken. Kruid met peper, zout en venkelzaad. Doe er de wortelen bij en laat 10 minuten zachtjes koken, na 5 minuten ook de prei bijvoegen.
5. Klop de dooier los in de room.
7. Giet het eiermengsel bij de bouillon en breng tot aan het kookpunt. Doe er citroensap bij naar smaak. Bijkruiden met peper en zout.
8. Giet de bouillon over de vis. Schik er het witloof bij en garneer met de peterselie.
9. Lekker met gekookte aardappelen.