donderdag 28 december 2023

Broodpudding met chocolade en appel.

Ingrediënten : 300 gr oud brood, 100 gr chocolade, 1 klp speculooskruiden, 75 gr suiker, 3 eieren, 2 appels (200 gr geschild), klontje boter, 5 dl melk, scheutje cointreau, 1slp puddingpoeder, bloem en boter om de vorm in te vetten.

1. Snij het oud brood in kleine stukken.
2. Kook de melk met de speculooskruiden en de suiker. Giet de kokende melk over het brood.
3. Verwarm de oven op 170°.
4. Klop de eieren met de cointreau en de vanillepudding en giet dit bij het broodmengsel. Goed mengen.
5. Laat wat afkoelen.
6. Ondertussen de chocolade fijnsnijden en de appelen schillen. De appelen in niet te kleine stukken snijden.
7. Klontje boter smelten en de appelen 2 à 3 minuten bakken. Ze mogen nog goed krokant zijn.
8. De appelen en de cjhocolade mengen met het broodmengsel.
9. Cakevorm inboteren en bebloemen. Het broodmengsel in de cakevorm doen en glad strijken.
10. De cake gedurende 1 uur in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.