woensdag 3 april 2024

Gegrilde lamsboutsnede met lauwe aardappelsalade en kruidenvinaigrette.

Ingrediënten voor 2 personen : 4 vastkokende aardappelen, 2 lamsboutsneden, 1 slp dragon, 1 slp kervel, 1 slp munt, 1 teentje look, 2 slp wijnazijn, 1 klp mosterd, 100 ml olijfolie, peper en zout.

1. De aardappelen in zoutwater koken in de schil. Afgieten en pellen. De aardappelen in schijfjes snijden.
2. De kruiden fijnsnijden.
3. De look pellen en fijn snipperen.
4. De olijfolie met de wijnazijn, de mosterd, peper, zout en de look goed mengen. De kruiden erbijdoen en goed mengen. De dressing over de lauwe aardappelen gieten.
5. De grillade voorverwarmen. Het vlees kruiden met peper en zout en inwrijven met olijfolie. De lamsboutsneden op de grill quadrilleren. Indien men ze meer gebakken wilt kan men ze nog 5 minuten in de oven plaatsen op 170°.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.