woensdag 3 april 2024

Gelakte kippenpillons met wortelstoemp.

Ingrediënten voor 2 personen : 6 kippenpillons, 5 bloemige aardappelen, 5 grote wortels, tijm, laurier, melk, boter, olijfolie, peper en zout.
Voor de marinade : 40 ml acaciahoning, ½ kaneelstok, ½ klp korianderzaadjes, ½ klp geraspte nootmuskaat, ½ klp zwarte peper, 4 jeneverbessen, 25 ml olijfolie.

1. De oven verwarmen op 170°.
2. Al de ingrediënten voor de marinade in een pan doen en verwarmen.
3. Olijfolie verwarmen. De pillons kruiden met peper en zout en aan alle zijden aankleuren in de olijfolie.
4. De pillons in een ovenvaste schotel schikken en de marinade er over gieten. Dit 30 à 40 minuten in de oven plaatsen. Om de 10 minuten de pillons omkeren.
5. De aardappelen schillen in stukken snijden en in zoutwater gaar koken. Afgieten.
6. De wortelen schillen in stukken snijden en in zoutwater met tijm en laurier gaar koken. Afgieten.
7. De aardappelen en de wortelen samen stampen. Niet te fijn. Er mogen nog stukjes in zitten. Een beetje melk en een klontje boter onder de puree mengen. Kruiden met peper en zout.
8. De pillons uit de oven nemen. De marinade zeven en terug over de kip gieten.
9. De wortelpuree en de pillons mooi op een bord schikken. Garneren met een beetje marinadesaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.