zondag 25 augustus 2024

Frangipanetaart met rabarber.

Ingrediënten voor een taart 26 cm : kruimeldeeg, 600 gr rabarber, 60 gr suiker.
Voor de frangipane : 200 gr zachte boter, 200 gr amandelpoeder, 200 gr poederfsuiker, 3 grote eieren, 80 gr patisseriebloem, enkele druppels amandelaroma.

1) De dag voordien : Kruimeldeeg bereiden.
2) De avond voordien: rabarber spoelen en indien nodig pellen en draden verwijderen. In stukken van 5 cm snijden. In een kom leggen en bestrooien met de suiker. 1 nacht in de koelkast plaatsen, zo trekt het vocht uit de rabarber.
3) De rabarber goed laten uitlekken.
4) Het deeg uitrollen, in een beboterde en bebloemde bakvorm doen en 20 minuten blind bakken op 180°.
5) De frangipane bereiden : boter in stukjes snijden en mengen met de suiker en de amandelpoeder in de
kom van de keukenrobot met de K-haak. Al de boter moet mooi gemengd zijn. Dan de eieren en de enkele druppels aroma bijvoegen en verder mengen. Misschien denk je dat het gaat schiften maar het komt goed. Nu de bloem met de klopper erbij doen. Indien men wilt kan men gerust de frangipane ook de dag ervoor bereiden.
6) De frangipane in de taartvorm doen op het afgekoelde voorgebakken deeg. Daarop de uitgelekte rabarber schikken.
7) De taart gedurende 35 à 40 minuten bakken op 180°

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenstong met mosterdsaus.