zaterdag 24 augustus 2024

Kippengehakt met spaghetti, prei en kruidenkaas.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr kippengehakt, 180 gr spaghetti, 200 gr kruidenkaas, 10 cl room, 1 slp gehakte dragon, 12 kerstomaten, 2 preistengels, 1 grote sjalot, 1 teentje look, olijfolie, cayenne, zout.

1) De spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en wat kookvocht bijhouden.
2) De buitenste bladeren en het donkerste groen van de prei verwijderen. De prei in de lengte in 2 snijden en spoelen. In reepjes snijden.
3) De sjalot en de look pellen en fijn snipperen.
4) In een sauteerpan olijfolie warmen, sjalot, look en prei fruiten gedurende 10 minuten. Kruiden met cayenne en zout. De prei in een potje doen.
5) In dezelfde pan terug wat olijfolie warmen en het gehakt rul bakken, kruiden met cayenne en zout. De kruidenkaas toevoegen en laten smelten in de pan. Nu de prei en de kerstomaten in het gehakt mengen.
6) De spaghetti en dragon bijdoen in de sauteerpan. Indien nodig nog wat kookvocht van de spaghetti bijgieten. Goed opwarmen en opdienen in diepe borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Croque-monsieur met pancetta en taleggio.