zaterdag 30 november 2024

Kalfskotelet op de wijze cordon bleu, met champignonssaus.

Ingrediënten 2 personen : 1 kalfskotelet 400 gr, 1 snede gekookte ham, 4 sneetjes mozzarella kaas, 1 tomaat, enkele blaadjes salie, peper, zout, panko, eiwit, klontje boter, 250 gr champignons, 1 teentje look, 1 dl room.

1. De tomaat spoelen en in schijfjes snijden.
2. De kalfskotelet horizontaal tot aan het been in 2 snijden en openleggen. Kruiden met peper en zout.
3. Op de onderste helft van de kotelet de snede ham leggen , daarop 2 sneden mozzarella, dan de tomatenschijfjes, de salie, terug 2 sneden mozzarella en dan de overhangende ham er over vouwen.
4. Nu de bovenste helft van de kalfskotelet er op leggen.
5. Het eiwit loskloppen en de kotelet in het eiwit wentelen en nu in de panko. Dit nogmaals herhalen.
6. De oven verwarmen op 170°.
7. Boter verwarmen in een pan en de
kalfskotelet aan beide kanten bruin kleuren. In een ovenschotel leggen en nog 12 à 16 minuten verder garen in de oven.
8. In dezelfde pan terug een klontje boter warmen en de champignons bakken. De room bijgieten en eventjes inkoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pompoensoep met appel en champignons.