Ingrediënten voor 4 pers. : 700 gr filet pur, 100 gr kastanjechampignons, 2 sneetjes toastbrood, 80 gr ganzelever pastei, 80 gr fijngesneden spek, 2 dl bruine fond,1 dl rode wijn, klontje boter, peper, zout.
2. Het vlees aan alle kanten bruin kleuren. Verder afbakken in de oven tot de gewenste cuisson.
3. De champignons borstelen en steeltjes apart houden. De hoedjes in blokjes snijden .
5. Het brood van de korst ontdoen en in kleine dobbelsteentjes snijden. Boter smelten en het brood goudbruin bakken.
6. De ganzelever pastei in blokjes snijden.
7. De bruine fond inkoken met de rode wijn en de champignons steeltjes tot gewenste dikte. Men kan de saus ook met beurre manié een beetje indikken. Saus goed mixen en zeven.
8. Het champignonmengsel mengen met de croutons en de ganzenlever.
9. Vlees in plakken van 1 cm snijden. Er op de garnituur schikken. Serveren met een weinig saus.
Lekker met knolseldercreme en kroketjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten