Ingrediënten voor 6 personen : 8 dikke sneden wit stokbrood (niet te vers), 6 appels, 100 gr blauwe bessen, 150 gr abrikozenconfituur, 4 eieren, 1 lepel vanillebloem,
600 ml melk, 90 ml agave siroop of honing, beetje boter, 40 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker.
• Verwarm de oven voor op 160°. Appels schillen, in dunne partjes snijden en een 7-tal minuten samen met de agave siroop afgedekt zachtjes garen. Ze moeten voor ¾ gaar zijn en toch heel blijven.
• Strijk een bakvorm in met boter en leg er bakpapier in. Pas op, neem de bakvorm niet te klein.
• Bestrijk de sneden brood met de abrikozenjam en leg de helft in de bakvorm.
• Daarop de helft van de appeltjes en de helft van de blauwe bessen. Herhaal dit nog eens, brood, appels en blauwe bessen. Een beetje aandrukken.
• Dit kan lauw of koud gegeten worden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten