maandag 2 mei 2022

Aspergeroomsoep met tongrolletje en scampi.

Ingrediënten voor 4 personen :1 lt aspergeroomsoep, 1 grote tong gefileerd, 4 scampi, 24 fijne aspergepunten, 4 parmezaankoekjes, kervel.
Aspergeroomsoep : 500 gr asperges, 1 preiwit, 1 aardappel, 1 lt kippenbouillon, 1 klontje boter, 2 dl room, zout, peper.

1)De asperges spoelen en schillen. De fijne aspergepunten spoelen en op 5 à 6 cm snijden. De rest houden voor de soep. Indien ze heel fijn zijn is het niet nodig te schillen. De schillen en de uiteinden van de asperges bij de kippenbouillon doen en 25 minuten laten zachtjes koken. Zeven.
2)Het wit van prei wassen.
3) De aardappel schillen.




4)De asperges, rest van de fijne aspergepunten, preiwit, aardappel in stukken snijden. De kopjes van de asperges apart houden.
5)Een klontje boter smelten, de groenten bijvoegen, even laten aanstoven en de kippenbouillon bijgieten. Aan de kook brengen en 30 minuten laten zacht koken. Bijkruiden met zout en peper en room bijvoegen. Heel fijn mixen






6) De aspergepunten en aspergekopjes 5 minuten stomen of op zacht vuur koken. Laten afkoelen.
7) Het darmkanaal uit de scampi verwijderen.
8) Elke tongfilet met buitenzijde bovenaan op plank leggen. Kruiden met peper en zout. Oprollen met daarin 6 aspergepunten.
9) De tongrolletjes 5 à 6 minuten stomen.
10) De scampi bakken in olijfolie en op keukenpapier leggen.




11) In een diep bord wat soep uitscheppen. In het midden een tongrolletje schikken en 1 scampi. Garneren met een parmezaankoekje en met enkele kervelpluksels.
12) De rest van de soep opdienen met de aspergekopjes en kervel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.