zaterdag 30 april 2022

Witte asperges met Breydelspek en sausje met roomkaas.

Ingrediënten : 8 à 10 witte asperges, 300 gr Breydelspek, 1 slp gehakte dragon, 1 slp gehakte platte peterselie, 100 gr roomkaas, 2 dl light room, 2 slp geraspte parmezaan, 1 klp graanmosterd, 1 dl groentebouillon, 2 eieren.

1. De eieren 9 minuten koken, direct in koud water laten afkoelen, pellen en in grove stukken snijden.
2. Asperges schillen, harde delen onderaan verwijderen en gaar stomen of koken in zoutwater.



3. Het Breydelspek in reepjes snijden, lichtjes bakken. Overtollige vet weggieten. De bouillon, room bij het spek gieten en aan de kook brengen. De roomkaas, mosterd en kruiden toevoegen. Kruiden met peper en zout. Saus terug tot aan kookpunt brengen.

4. De oven warmen op grill stand.
5. In een ovenvaste schaal wat saus doen, de asperges in de saus leggen en de restr van de saus op de asperges gieten. Niet op de topjes. De topjes bedekken met alu papier. De schotel bestrooien met parmezaan.
6. De schotel in de oven plaatsen tot men een licht bruin korstje heeft.
7. De schotel uit de oven nemen en garneren met de grof gesneden eieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.