vrijdag 17 november 2023

Ciabatta.

Ingrediënten voor 3 ciabatta’s : 400 gr Amerikaanse patentbloem, 300 à 320 ml water, 12 gr verse gist, 8 gr zout, 25 gr olijfolie.

1. De gist verkruimelen en op de bloem strooien. Het water en de olijfolie erbij gieten.
2. Met de K-haak mengen gedurende 5 minuten op trage stand.
3. Het zout erbij strooien. Nogmaals 10 à 15 minuten op hogere stand kneden. Het deeg is redelijk slap.
4. Neem een rechthoekige grote schotel en wrijf
de bodem en wanden goed in met een neutrale olie. Wrijf de handen ook in met olie en doe het deeg in de schotel.
5. Dit in de oven op 30° gedurende 1h30 min
laten rijzen. Het deeg moet verdubbelen in volume.
6. Wrijf nu de handen terug in met olie en vouw het deeg aan alle kanten in 2. Draai het deeg om en laat het deeg nu terug ongeveer
45 minuten rijzen. Het volume moet verdubbelden.
7. Het werkvlak bebloemen en ook het deeg. De schotel omkeren en het deeg op het bebloemde werkvlak laten vallen. Doordat de schotel goed ingevet was zal dat makkelijk gaan.
8. Het deeg in 3 gelijke rechthoeken snijden.
9. De oven verwarmen op 210°.
10. Het deeg op bakpapier of bakmat leggen.
11.De ciabatta’s bewerken tot een rechthoekig broodje van ongeveer 2 cm dikte. De ciabatta's 6 tot 10 minuten laten rusten.

12. Gedurende 20 à 25 minuten bakken met stoom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.