Ingrediënten voor 3 ciabatta’s : 400 gr Amerikaanse patentbloem, 300 à 320 ml water, 12 gr verse gist, 8 gr zout, 25 gr olijfolie.
2. Met de K-haak mengen gedurende 5 minuten op trage stand.
3. Het zout erbij strooien. Nogmaals 10 à 15 minuten op hogere stand kneden. Het deeg is redelijk slap.
7. Het werkvlak bebloemen en ook het deeg. De schotel omkeren en het deeg op het bebloemde werkvlak laten vallen. Doordat de schotel goed ingevet was zal dat makkelijk gaan.
8. Het deeg in 3 gelijke rechthoeken snijden.
9. De oven verwarmen op 210°.
10. Het deeg op bakpapier of bakmat leggen.
11.De ciabatta’s bewerken tot een rechthoekig broodje van ongeveer 2 cm dikte. De ciabatta's 6 tot 10 minuten laten rusten.
12. Gedurende 20 à 25 minuten bakken met stoom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten