Ingrediënten voor 3 ciabatta’s : 390 gr patisseriebloem of T55, 2,25 dl water, 12 gr verse gist, 8 gr zout, 22 gr olijfolie.
2. De bloem er bij strooien en met de deeghaak mengen.
3. Het zout erbij strooien en de olijfolie erbij gieten. Nogmaals goed kneden.
5. Dit in de oven op 30° gedurende 1h30 min laten rijzen.
6. Het werkvlak bebloemen en het deeg op het werkvlak uitrollen tot ongeveer 2 cm.
8. Nogmaals 1 uur laten rijzen.
9. De oven verwarmen op 210°.
10. Het deeg op bakpapier of bakmat leggen en in 3 verdelen.
11.De ciabatta’s vormen door een rol te maken en met de handen te bewerken tot een rechthoekig broodje van 2 cm dikte. De ciabatta's 6 tot 10 minuten laten rusten.
12. Gedurende 20 à 25 minuten bakken met stoom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten