donderdag 16 november 2023

Waterzooi van kip met broccoli.

Ingrediënten voor 4 personen : 1 grote hoevekip, 250 gr rijst, 500 gr broccoli, 2 ajuinen, 1 teentje look, 2 wortels, 3 stengels witte selder, 2 preiwit, tijm, laurier, rozemarijn, 2,5 dl room, gehakte peterselie, 1 ei + 1/2 del room samen geklopt (liaison).

1. Pel de ajuinen en de look.
2. Schil de wortelen.
3. Spoel en verwijder de dikke draden uit de selder.
4. Verwijder het buitenste blad van de prei. Spoel de prei.
5. Snij deze groenten in grove stukken.
6. Tijm, laurier en rozemarijn samenbinden.
7. De kip in stukken verdelen. In een pot doen, bedekken met water en aan de kook brengen. Afschuimen. De gesneden groenten en kruidentuiltje toevoegen. Kruiden met peper en zout.
8. De kip ongeveer 45 minuten zacht laten koken zonder deksel. Prik even in het vlees om te zien of het gaar is.
9. De broccoli in kleine roosjes verdelen en spoelen.
10. Neem de kippenstukken uit de bouillon en haal het vlees van de beentjes. Het vlees in grote stukken houden.
11. Kook de rijst in gezeefde bouillon zoals vermeld op de verpakking.
12. De bouillon terug aan de kook brengen en de broccoli 7 à 8 minuten zacht laten koken. Werk af met de room en voeg het kippenvlees terug in de bouillon. Indien nodig bijkruiden.
13. De pot van het vuur nemen en de liaison erbij doen. Nu niet meer laten koken.
13. In een diep groot bord de bouillon met kip doen. Garneren met een beetje peterselie.
14. Opdienen met de rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.