woensdag 3 januari 2024

Kalfsgebraad met salie en champignons.

Ingrediënten voor 2 pers.: 400 gr kalfsgebraad,1 teentje look, 1 sjalot, 2 tomaten, 400 gr vastkokende aardappelen, 250 gr champignons, 1 handvol salieblaadjes, ½ klp tijm, 10 cl witte wijn, zout, peper en olijfolie.

1. Emondeer de tomaten. Pel ze, snij ze in 4, verwijder de zaadjes.
2. Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin in olijfolie. Kruid met peper en zout. Neem het vlees uit de pan.
3. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze voor ¾ gaar. Afgieten en bestrooien met de tijm.
4. Pel de look en de sjalot. Snipper ze fijn. Fruit dit aan in de pan van het vlees. Indien nodig nog wat olijfolie in de pan doen.
5. Champignons borstelen en in schijfjes snijden.
6. Oven voorverwarmen op 165°.
7. Doe het vlees terug in de pan. Blus met de witte wijn. Leg de salieblaadjes op het vlees. Schik de aardappelen en de champignons rond het vlees. Leg de tomaten op de aardappelen. Besprenkel dit nog even met olijfolie. Kruid de groenten met peper en zout.
8. Zet de pan gedurende 25 minuten in de oven met lichte stoom of iets langer indien men het vlees meer gebakken wilt.
9. Versnij het vlees in niet te dunne plakken en schik op het bord met de groenten en de aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteak met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.