donderdag 4 januari 2024

Palmier koekjes met appel.

Ingrediënten voor 18 à 20 koekjes : 1 vierkant bladerdeeg van 29/29 cm, 1 grote appel of 2 kleine, sap van ½ limoen, 50 gr bruine suiker, 50 gr fijne witte suiker.

1. Appel grof raspen, mengen met limoensap.
2. Geraspte appel over bladerdeeg verdelen alsook de bruine suiker.
3. Bladerdeeg aan de ene kant tot de helft oprollen en hetzelfde met de andere kant van het bladerdeeg.

4. De rol in plastiekfolie doen en 1 uur in de koelkast leggen.
5. Oven voorverwarmen op 190°.
6. De rol in sneden van 1,5cm snijden.

7. De sneden op bakpapier of siliconemat leggen. Bestrooien met fijne suiker.
8. Bakken in de oven gedurende 30 minuten.
9. Laten afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.