zaterdag 6 januari 2024

Cervela met kaas, ham en puree met erwtjes.

Ingrediënten voor 4 personen : 4 cervela’s, 4 stukjes smeltkaas, 4 kleine sneden gekookte ham, 1 ei, paneermeel, 500 gr gekookte erwtjes, aardappelpuree voor 4 pers., 6 sneetjes gerookt spek, peper, zout,boter.

1. De cervela’s in de lengte in 2 snijden tot op 2 mm. De kaas er tussen schikken en oprollen in 1 snede gekookte ham.
2. Het ei in een kom loskloppen en in een andere kom wat paneermeel doen. De rolletjes cervela wentelen in het ei en dan in paneermeel. Dit nog 1 maal herhalen.
3. Oven verwarmen op 160°.
4. Het spek in kleine blokjes snijden en in een klontje boter bakken. Erwtjes bijvoegen. Kruiden met peper en zout en mengen met de aardappelpuree.
5. Smelt de boter en bak de cervela aan alle kanten mooi bruin. Verder gedurende 15 minuten bakken in de oven.
6. Indien nodig de puree ook in de oven zetten om op te warmen.
7. De cervela’s in 2 of 3 snijden en mooi schikken met de puree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.