Ingrediënten 2 pers. : 2 patrijzen, 50 gr lardo of gerookt vet spek, 600 gr girolles, 2 à 3 sjalotten, boter, enkele takjes tijm, 3 à 4 blaadjes laurier, 1 teentje look, 1 dl witte wijn, 3 dl wilfond.
2. De sjalot en de look pellen en samen met de lardo heel fijn snijden.
4. De patrijzen opbinden en kruiden met peper en zout.
5. Boter kleuren en de patrijzen aan alle kanten bruin kleuren.
6. De pan blussen met de witten wijn. Aan de kook brengen en de wildfond bijgieten.
8. De girolles borstelen. Aanbakken in de boter. Kruiden met peper en zout en 5 minuten laten bakken.
9. De patrijzen uit de oven nemen. De jus
door een zeef op de girolles
11. Op het bord de 2 helften van de patrijzen schikken met wat girolles en saus.
12. Lekker met gratin dauphinois.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten