zondag 15 september 2024

Tongschar gebakken in de boter met beukenzwammen en tomaten.

Ingrediënten 2 pers. : 2 tongscharren, 250 gr beukenzwammen, 4 roma tomaten, boter peper, zout, oregano, citroen.

1) De tongscharren spoelen en droogdeppen.
2) De tomaten spoelen en in kleine partjes snijden.
3) De beukenzwammen van het matje snijden.
4) Klontje boter smelten en de beukenzwammen op hoog vuur bakken. Kruiden met zout, peper en oregano. De partjes tomaat bijvoegen en eventjes laten meebakken.
5) In een vispan een grote klont boter schuimig laten worden en de tongscharren aan beide kanten bruin bakken. Ongeveer 2 à 4 minuten bakken aan beide kanten naargelang de dikte van de vis. Kruiden met peper en zout. Besprenkelen met citroensap. Indien nodig nog enkele klontjes boter in de pan smelten tijdens het bakken.
6) De tongschar in het midden van het bord schikken met daarop de zwammen en tomaat.
7) Lekker met bieslookpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenstong met mosterdsaus.