Ingrediënten 4 pers. : 4 worsten, 200 gr gerookt spek, 1 grote ui, 3 wortelen, 2 selderstengels, 1 spitskool, 2 preiwitten, 4 grote aardappelen, tijm, laurier, 4 dl groentenbouillon, 200 gr spruiten, boter, peper, zout.
2) Spoel de prei, verwijder het buitenste blad en snij in ringen.
4) Spoel de selder en snij in reepjes.
5) Spoel en schil de aardappelen, snij in stukken.
7) Warm de oven op 160°.
8) Smelt wat boter in een grote pot en bak het gerookte spek, doe de ui erbij en laat enkele minuten mee sudderen. Doe nu al de rest van de groenten erbij behalve de aardappelen. Laat dit nog 3 a 4 minuten sudderen. Doe er nu de aardappelen bij, tijm, laurier en giet de bouillon erbij.
9) Zet de pot 25 minuten in de oven.
10) Bak de worsten aan alle kanten bruin in een klontje boter.
11) Leg ze na 20 minuten bij de groenten en pla ats de pot terug 15 minuten in de oven.
12) Dien op met mosterd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten