zondag 1 december 2024

In de oven gebakken parelhoen.

Ingrediënten : 1 parelhoen, 4 wortelen, 400 gr aardappelen, 2 rode ui, rozemarijn, tijm, laurier, kippenkruiden, boter.

1) De aardappelen spoelen en schillen. In niet te grote stukken snijden.
2) De wortelen schillen, in stukken snijden, dezelfde grootte als de aardappelen.
3) De rode ajuinen pellen en in schijven snijden.
4) De parelhoen inwrijven met de kippenkruiden, peper, zout.
5) De oven warmen op 180°.
6) De parelhoen aan alle kanten bruin bakken.
7) Een ovenschotel inboteren en de groenten erin leggen. Daar boven de parelhoen leggen met de laurier, tijm en rozemarijn en enkele klontjes boter.
8) De parelhoen gedurende 45 à 50 minuten in de oven plaatsen met lichte stoom. AEG stoomoven stand steamify op 180°.
9) De parelhoen in stukken snijden en op bord schikken met groenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pompoensoep met appel en champignons.