zaterdag 1 november 2025

Groene kool met gele raapjes en gerookt spek.

Ingrediënten voor 2 à 3 pers. : 500 gr aardappelen, 2 gele rapen, ½ groene kool, 200 gr gerookte spekjes, 1 kleine ui, 1 teentje look, klontje boter, peper, zout.

1. De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. Gaar koken, afgieten.
2. De raapjes schillen en in blokjes snijden. In kokend zoutwater garen. Afgieten.
3. De donkerste bladeren en de harde nerven van de kool verwijderen. De bladeren spoelen en in fijne reepjes snijden. In kokend zoutwater garen en direct spoelen in koud water.
4. De spekjes krokant bakken in boter. Uit de pan nemen en laten uitlekken op keukenpapier.
5. De ui en de look pellen en fijn snipperen.
6. In dezelfde pan van de spekjes de ui en look fruiten. Al de andere groenten bijvoegen. Kruiden met peper en zout. 5-tal minuten laten suddenren. De spekjes er onder roeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gegratineerde oesters met gerookte zalm en guacamole.