Ingrediënten : 2 kg mosselen, 2,5 dl Oude Moriau Geuze , 1 dl water, 1 venkel, 1 ajuin, 1 wit van prei, 1 tak groene selder, ½ klp venkelzaad, zout, peper, kruidentuiltje van tijm en laurier, klontje boter.
2. De ajuin pellen.
3. Het wit van prei in de lengte in 2 snijden en spoelen.
4. Het onderste deel en het harde gedeelte in het midden van de venkel verwijderen. De venkel spoelen.
5. De selder spoelen.
6. Het venkelzaad in de vijzel fijnstampen.
7. Al de groenten in gelijke grootte versnijden.
9. De mosselen bij de groenten doen. De geuze en het water bijgieten, kruiden met peper, zout en het venkelzaad en op hoog vuur of in de stoomoven verder laten garen.
10. Van zodra de mosselen open zijn opdienen.
Lekker met een frietje en een geuze.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten