Ingrediënten : Voor de soep : 500 gr champignons, 1 lt kippenbouillon, 1 kleine aardappel, 1 kleine ui, ½ preiwit, 1 teentje look, zout met truffelsmaak, peper, 1 dl room, klontje boter.
Garnituur : 1 witte pens, 1 bloedworst, grissini, rauwe ham, enkele fijngesneden champignons.
1) Bereiding soep : Borstel en snij de champignons in stukjes. 2) Pel de ui en de look en snij in grove stukken.
3) Verwijder het buitenste blad van de prei en snij in de lengte. Spoel de prei en snij in stukken. 4) Schil de aardappel en snij in stukjes.
5) Smelt het klontje boter en fruit de groenten zonder te kleuren. Gier er de kippenbouillon bij en breng aan de kook. 6) Laat die 40 minuten zachtjes koken zonder deksel. Kruid met zout en peper.
7) Giet er de room bij en mix heel fijn.
8) Bak de fijngesneden champignons in wat boter. Kruid met peper en zout.
10) Verwijder het vel van de bloedworst en de pens. Snij in dikke plakken en schik op een ovenplaat.
11) Warm de bloedworst en pens 10 minuten in de oven.
12) Wikkel 1 snede ham rond een grissini.
13) Giet in een diep bord of kommetje wat soep. Schik in het midden wat champignon sneetjes bloedworst en witte pens.
14) Garneer met een grissini.