zaterdag 12 november 2022

Hutsepot met spruiten, wortelen en rookworst.

Ingrediënten 2 pers. : 300 gr spruiten, 2 stengels witte selder, 3 wortelen, 1 ui, 1 teentje look, 350 gr rookworst, 4 dl groentenbouillon, 300 gr bloemige aardappelen, 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, klontje boter, peper, zout.

1. Pel de ajuin en de look. Hak de look fijn en de ajuin grof.
2. Spruiten nazien op verdorde blaadjes en aan de onderkant kruisgewijs een inkerving maken. Spoelen.
3. Wortelen schillen en in schijfjes snijden.
4. Aardappelen schillen en in stukken snijden.

5. De draden uit de selder verwijderen en in reepjes snijden.
6. Boter smelten, ui en look glazig laten worden, spruitjes, wortelen, selder bijvoegen en 8 minutern zachtjes laten meesudderen.
7. Aardappelen bijvoegen en de bouillon bijgieten. Kruiden met peper, zout, tijm en laurier. 15 minuten zachtjes laten garen. De rookworst erbij leggen en nogmaals 10 minuten laten garen.
8. Opdienen met mosterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.