zondag 20 november 2022

Ajuinsoep met cheddar en salie.

Ingrediënten : 300 gr witte ajuinen, 300 gr rode ajuinen, 130 gr sjalot, 100 gr preiwit, 3 teentjes look, 120 gr aardappelen, 1 handvol salie, geraspte cheddar, worchestersaus, klontje boter, olijfolie, stokbrood of ciabatta, 1,750 lt groentenbouillon.

1) De sjalot en de look pellen.
2) De prei in de lengte open snijden en wassen.
3) De salieblaadjes van de steel halen. Enkele mooie houden voor op de toast.
4) De aardappelen schillen. Al deze groenten heel fijn snipperen of eventjes in de blender mixen.
5) De witte en rode ajuinen pellen en in fijne ringen snijden.

6) De fijngesnipperde groenten in een mengeling van een beetje boter en olijfolie fruiten. De ajuinringen bijvoegen en alles fruiten zonder te kleuren. Nu de bouillon bijgieten en zacht laten koken gedurende 40 à 45 minuten. Bijkruiden met peper en zout.
7) Van het brood dikke sneden snijden en roosteren. Bedekken met geraspte cheddar. Enkele druppels worchestersaus op de toastjes doen. Garneren met in olijfolie ingewreven salieblaadjes. De toastjes onder de grill houden tot ze mooi gekleurd zijn.
8) De warme soep in grote kommen doen. Garneren met een toast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.