zaterdag 26 november 2022

Varkens Côte a l’os met spruitjes en shiitake.

Ingrediënten 2 pers. : 1 licht gepekelde varkens Côte à l’os van 350 gr, 300 gr spruiten, 100 gr shiitake, 150 gr Breydel spek, 1 klp balsamico azijn, 1 klp mosterd, zout, peper.

1. Verwijder het harde gedeelte van de spruiten onderaan en snij kruiselings in. Spoelen. Blancheren gedurende 6 minuten Direct spoelen onder koud water.

2. Snij het Breydelspek in reepjes.
3. Smelt een klontje boter en bak het Breydelspek, voeg na een paar minuten de spruiten en de shiitakes bij. Laat dit nog een paar minuten bakken.
4. Giet de azijn erbij en roer er de mosterd onder. Giet er een scheutje water bij. Kruid met peper en zout.
5. Bak de Côte à l’os aan beide kanten gedurende een 3 tal minuten.
6. Lekker met gebakken aardappelen.
7. Snij het vlees in dikke plakken en dien op met de groentjes en gebakken aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.