dinsdag 26 oktober 2021

Wildkroketten.


Ingrediënten voor 20 stuks : 200 gr soepvlees van wild (ik heb gekozen voor schenkels van hert), 150 gr bloem, 125 gr boter, 3 eieren, 6 dl wildbouillon, 1 blaadje gelatine (3 gr), 0,5 dl rode porto, cayenne peper, nootmuskaat, 60 gr boschampignons (facultatief).



1. Gelatine weken.
2. De champignons bakken, kruiden met peper en zout en heel fijn snijden.
3. Boter smelten, bloem bijvoegen en eventjes laten meebakken. Beetje bij beetje de wildbouillon bijgieten, de porto en de uitgeknepen gelatine.
4. Nu de dooiers 1 per 1 bijvoegen en goed roeren. Het wildvlees er onder mengen.
5. Een schotel bekleden met plastiekfolie en het mengsel erin doen. De bovenkant goed glad strijken. Laten afkoelen en
opstijven.
6. Het mengsel uit de vorm storten en de kroketten in de gewenste vorm snijden.
7. Vul een schaal met de eiwitten die men lichtjes opklopt, een andere schaal met bloem en de derde met paneermeel. Haal de kroketten door de bloem, eiwit en paneermeel.
8. Frituren op 180°.
Lekker met gebakken wildchampignons in roomsaus.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.