vrijdag 10 januari 2025

Worstenbroodje met kaas en witloofslaatje.

Ingrediënten 5 stuks : 5 bladerdeegjes van 14/14 cm, 2 eieren, 1 slp paneermeel, 350 gr kippengehakt of gemengd gehakt, 1 klp mosterd, 5 kleine sneetjes jonge kaas, 1 sjalot, 1 slp mayonaise, 2 stronken witloof, 100 gr veldsla, klontje boter, peper, zout, 1 klp Provençaalse kruiden.

1. De sjalot pellen en fijn snipperen.
2. Het gehakt mengen met de Provençaalse kruiden, de mosterd, 1 ei, de sjalot en het paneermeel. Bijkruiden met peper en zout.
3. Van het gehakt 5 worsten maken van 9 cm. De worsten kleuren in beetje boter en laten afkoelen.
4. Iedere worst in een dun plakje kaas wentelen van dezelfde grootte. Dit op een plakje bladerdeeg leggen en een broodje vormen. Aan de boven en onderkant het bladerdeeg goed aan mekaar kleven met
behulp van een beetje water.
5. De oven verwarmen op 180°.
6. De dooier van het andere ei loskloppen met enkele druppels water.
7. De broodjes op bakpapier of op een siliconenmat leggen en inwrijven met de losgeklopte dooier.
8. De broodjes 30 à 35 minuten in de oven plaatsen.
9. De veldsla spoelen en droog zwieren.
10. Het witloof spoelen en in dunne reepjes snijden. De sla en het witloof mengen met de mayonaise.
11. Het worstenbroodje opdienen met de witloofsla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Ovenschotel met penne, bloemkool en gekookte ham.