Ingrediënten 5 stuks : 5 bladerdeegjes van 14/14 cm, 2 eieren, 1 slp paneermeel, 350 gr kippengehakt of gemengd gehakt, 1 klp mosterd, 5 kleine sneetjes jonge kaas, 1 sjalot, 1 slp mayonaise, 2 stronken witloof, 100 gr veldsla, klontje boter, peper, zout, 1 klp Provençaalse kruiden.
2. Het gehakt mengen met de Provençaalse kruiden, de mosterd, 1 ei, de sjalot en het paneermeel. Bijkruiden met peper en zout.
5. De oven verwarmen op 180°.
6. De dooier van het andere ei loskloppen met enkele druppels water.
7. De broodjes op bakpapier of op een siliconenmat leggen en inwrijven met de losgeklopte dooier.
8. De broodjes 30 à 35 minuten in de oven plaatsen.
9. De veldsla spoelen en droog zwieren.
10. Het witloof spoelen en in dunne reepjes snijden. De sla en het witloof mengen met de mayonaise.
11. Het worstenbroodje opdienen met de witloofsla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten