dinsdag 3 juni 2025

Pannetje aardappel, puntpaprika en lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen : 4 gr vastkokende aardappelen, 2 puntpaprika’s, 3 lente-ui, olijfolie, knoflookpoeder, grof zeezout, peper, rozemarijn.

1. De aardappelen schillen, spoelen en in niet te grote stukken snijden. 10 minuten koken. Afgieten.
2. Het hoedje van de puntpaprika’s snijden, dan in de lengte in 2 snijden en de zaadjes uithalen. Spelen en in halve bogen snijden.
3. De lente-ui spoelen en grof snijden.
4. De rozemarijn wassen en fijn snipperen.
5. De oven verwarmen op 180°.
6. Olijfolie in een sauteerpan verwarmen en de lente-ui met de puntpaprika aanbakken. De aardappelen bijvoegen, bestrooien met grof zout, knoflook, rozemarijn en peper. De sauteerpan gedurende 30 à 35 minuten in de oven plaatsen met lichte stoom .
7. In een mooie schotel serveren en garneren met enkele kleine takjes rozemarijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.