Ingrediënten voor 2 personen : 2 courgettes, olijfolie, 1 ajuin, 300 gr gemengd gehakt, 1 blik tomatenstukjes, 1 rode paprika, 1 aubergine, 2 bollen mozzarella, Provençaalse kruiden, zout en peper, 150 gr quinoa.
2) De ajuin pellen en fijnhakken.
3) De paprika schillen en in brunoise snijden (kleine blokjes).
4) De aubergine spoelen en in brunoise snijden.
5) De courgettes in kokend water leggen en 5 minuten laten koken.
6) Het gehakt aanbakken al roerend, ui, paprika en aubergine bijvoegen. Het blik tomatenstukjes bijdoen en kruiden met Provençaalse kruiden, zout en peper. 30 minuten laten sudderen.
8) De quinoa 10 minuten koken. Afgieten. Terug in de pot doen, besprenkelen met olijfolie. Kruiden met peper en zout.
9) De courgettes opvullen met het gehaktmengsel en stukjes mozzarella erop doen.
10) 20 minuten in de oven plaatsen. Indien nodig nog een 3 à 4 minuten onder de grill om een mooi korstje te hebben.
11) Opdienen met de quinoa.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten