zaterdag 25 oktober 2025

Gehaktballetjes met spruitjes en knolselder.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr gemengd gehakt, 1 ei, 1 slp paneermeel, 1 klp fijngesneden salie, gehaktkruiden, peper, olijfolie, 300 gr spruiten, 200 gr knolselder, 350 gr aardappelen, 1 ui, 1 teentje look, 1 blik van 400 gr tomatenblokjes, 5 dl groentenbouillon, tijm, laurier, zout.

1) Meng in een kom gehakt, ei, paneermeel, salie, gehaktkruiden en peper.
2) Vorm kleine balletjes.
3) Reinig de spruitjes, verwijder het harde gedeelte onderaan en snij de grote in 2.
4) Breng een pot zoutwater aan de kook en blancheer de spruitjes 4 minuten. Giet af en direct afkoelen in ijskoud water.
5) Schil de aardappelen en snij in blokjes.
6) Schil de knolselder en snij 200
gr in blokjes.
7) Pel de ajuin en de look en snipper fijn.
8) Warm olijfolie in een sauteerpan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de sauteerpan.
9) Doe in dezelfde pan nog wat olijfolie en fruit de ajuin met de look. Na 1 minuut voeg de knolselder en de aardappelen toe, even omroeren, blik tomaten en bouillon bijgieten. Kruiden met peper, zout, tijm en laurier. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
10) Voeg nu de spruitjes toe en leg de balletjes in de pan. Laat nogmaals 10 minuten sudderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gegratineerde oesters met gerookte zalm en guacamole.