vrijdag 24 oktober 2025

Schelvishaasje met wortelstoemp.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr schelvishaasje, 400 gr wortelen, 350 gr aardappelen, 1 kleine ajuin, 1 bos lente-ui, umami kruiden, 5 dl groenten bouillon, wasabi en sesame Japanese style, olijfolie, peper, zout, klontje boter.


1) Schil en snij de wortelen in schijfjes.
2) Schil en snij de aardappelen in blokjes.
3) Pel en snipper de ajuin fijn.
4) Spoel en snij de lente-ui in fijne ringen.

5) Warm een scheutje olijfolie en fruit de ajuin, doe de wortelen en de aardappelen erbij. Giet de bouillon erfbij. Kruid met peper en umami kruiden. Het moet juist onder staan. Laat op zacht vuur gaar koken.
6) Smelt een kontje
boter en fruit de lente-ui gedurende 4 à 5 minuten. Kruid met peper en zout. Indien nodig een klein beetje water toevoegen.
7) Giet de aardappelen en wortelen af en vang de bouillon op. Stamp grof. Giet er terug beetje bij beetje, ongeveer 2 dl bouillon bij. Indien nodig bijkruiden met peper en
zout. Meng er de lente-ui onder.
8) Kruid de schelvishaasjes met de wasabi en sesame kruiden.
9) Warm olijfolie en bak de schelvis aan beide kanten ongeveer 1 minuut.
10) Schik in het midden van het bord wat stoemp met erop een schelvishaasje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gegratineerde oesters met gerookte zalm en guacamole.