donderdag 23 oktober 2025

Berlijnse bollen met banketbakkersroom.

Ingrediënten voor 10 stuks : voor het deeg : 250 gr patisseriebloem, 1 ei, 110 ml melk, 13 gr verse gist, 25 gr zachte boter, 20 gr suiker, snuifje zout, banketbakkersroom.



1. Verwarm de ½ van de melk tot 30°. Laat de gist daarin oplossen. Doe de gezeefde bloem in de mengkom. Maak een kuiltje in het midden, doe er het ei, de opgeloste gist, de rest van de melk in.
Strooi het zout op de randen van de bloem. Schik de zachte boter in klontjes op de rand van de bloem alsook de suiker. Met de kneedhaak kneden tot het niet meer kleeft. Al het zetmeel is nu opgenomen.
2. De kom met het deeg
afdekken met een propere handdoek en 40 minuten laten rijzen.
4.Het deeg ontgassen. Een lange worst maken en verdelen in 10 stukken. Ieder stukje mooi opbollen en op
een ovenschaal bedekt met bakpapier schikken. Niet te dicht bij mekaar. Nu terug 20 minuten afgedekt laten rijzen.
5. Ondertussen de banketbakkersroom maken.
6. De friteuse
warmen tot 170°.
7. De bollen aan elke zijde 4 minuten bakken. Laten uitlekken op keukenpapier. Wanneer ze lichtjes afgekoeld zijn in 2 snijden. Nog een 5 tal minuten wachten en en opvullen met de crème patissière. Dit doet men best met een spuitzak.
8. De bollen bestrooien met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gegratineerde oesters met gerookte zalm en guacamole.