zaterdag 1 november 2025

Varkenskotelet met wortelstoemp en mosterdsaus.

Ingrediënten voor 2 pers. : 2 varkenskoteletten, 500 gr aardappelen, 500 gr wortelen, 1 handvol peterselie, 1 dl + 1 dl groentenbouillon, 1 sjalot, 1 teentje look, peper, zout, komijn poeder, boter, 1 klp mosterd, 1 dl room.

1. De aardappelen en de wortelen schillen en in kleine blokjes snijden.
2. De sjalot en de look pellen en fijn snipperen.
3. De peterselie spoelen, steeltjes verwijderen en blaadjes fijnhakken.

4. Klontje boter smelten en de sjalot en look fruiten. De aardappelen en de wortelen bijvoegen. Kruiden met peper, zout en komijn. 1 dl bouillon bijgieten. Ongeveer 25 à 30 minuten, zachtjes laten stoven. Nu grof stampen, er mogen nog blokjes inzitten. De peterselie onder de stoemp mengen.
5. Ondertussen de koteletten in een klontje boter bakken. Uit de pan nemen en warm houden. Overtollige vet weggieten en blussen met 1 dl bouillon en 1 dl room. Mosterd ondermengen en laten inkoken tot gewenste dikte. De koteletten terug opwarmen in de saus.
6. Wat stoemp in het midden van een bord schikken met daar op de kotelet en wat mosterdsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gegratineerde oesters met gerookte zalm en guacamole.