zondag 2 november 2025

Gegratineerde oesters met gerookte zalm en guacamole.

Ingrediënten voor 8 aperitiefhapjes : 8 oesters, 1 dl room, 1 dl witte wijn, geraspte emmentaler, 200 gr gerookte zalm, 1 citroen, gehakte peterselie, peper, zout, guacamole.

1. De oesters openen en het sap opvangen. De oesters terug in de schelpen doen of in andere schaaltjes. Het sap zeven.
2. De oven warmen op grill stand.
3. De room met de witte wijn en het sap inkoken tot gewenste dikte. Kruiden met peper en zout en enkele druppels citroensap. Wat saus op de oesters doen en bestrooien met de geraspte kaas. Dit gedurende een 4 à 5 tal
minuten onder de grill plaatsen.
4. De oester op een bordje schikken met daarnaast een beetje gerookte zalm bestrooid met peterselie. Garneren met enkele toefjes guacamole en een partje citroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gegratineerde oesters met gerookte zalm en guacamole.