Ingrediënten 2 pers. : 6 witte asperges, 100 gr boter, 1 ei, 4 scampi, 1 slp fijngesneden groene kruiden (bieslook, peterselie, oregano, basilicum, kervel enz...)1 klp citroensap, zout, peper, nootmuskaat.
1. De asperges spoelen en schillen. Harde gedeelte onderaan verwijderen. Gaar stomen.
2. De boter smelten en het witte gedeelte die boven komt drijven verwijderen. Dan voorzichtig in een ander potje gieten en de onderste witte laag ook weggieten.
3. De eieren koken gedurende 10 minuten, direct afkoelen, pellen en in niet te kleine stukjes snijden.
4. De boter mengen met het ei, de groene kruiden, citroensap, peper, zout en nootmuskaat.
5. De scampi pellen en het darmkanaal verwijderen. Kruiden met peper, zout. Bakken in gesmolten boter.
6. Op een bord 3 witte asperges leggen. In het midden van de asperges schikt men 2 scampi. Daarop het botermengsel doen(indien nodig dit nog heel even lichtjes opwarmen).
Lekker met knapperig brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten